Mekanisk værksted og konstruktion

På DTU Risø Campus findes et professionelt maskinværksted med dedikerede teams på i alt 10 forskningsteknikere og to lærlinge, der fremstiller og udvikler avanceret udstyr i høj kvalitet til forskningsprojekter eller kommercielt brug, eksempelvis prototyper og 0-serier. Værkstedet er placeret et stenkast fra DTU Link og råder over alt fra 3D printere til traditionelle værktøjsmaskiner.

Værkstedet fremstiller komponenter i stål, metal, komposit- og plastmaterialer, og udstyret tæller 2D/3D CNC-maskiner, manuelle værktøjsmaskiner og en række specialmaskiner, herunder tic/mic/mac svejseudstyr samt en 3D koordinatmålemaskine (certificeret opmåling). Værkstedets kompetente teams står altid klar til at hjælpe med projekter eller prototyper. Kontakt værkstedets leder, Johnny Egtved Jørgensen, hvis du ønsker rådgivning om eller tilbud på fremstilling af mekaniske komponenter.

DTU Link har desuden etableret et prototypeværksted, med eksempelvis 3D printere og laserskærer, der uden beregning kan anvendes af lejere og deltagere i acceleratorprogrammet og innovationsforløb. Rasmus Hansen er ansvarlig for prototypeværkstedets drift.


Kontakt

Johnny Egtved Jørgensen
Afdelingschef
DTU Fysik
46 77 52 42

Kontakt

Rasmus Hansen
Forskningstekniker
DTU Fysik
46 77 52 54
https://link.dtu.dk/vaerksted
19 MAJ 2021